יום שני, 2 בדצמבר 2013

עוגיות חמאת עיזים עם פיסטוקים וסילאן

השילוב של גבינת עיזים ותאנים/דבש/סילאן סיקרן אותי כבר זמן מה, אך עד עכשיו לא יצא לי להתנסות בו.
אינני חובבת גבינות עיזים, או כל מה שהוא אכיל עם תוספת של "עיזים" אחריו, אבל הסקרנות שלי באפייה גדולה יותר מהעדפותיי האישיות..
האתגר של מנטקה החודש נתן לי את ההזדמנות לחשוב על שילובים מעניינים של פיסטוק במטבח, וכך עלה לי הרעיון שגבינת/חמאת עיזים תשתלב איתו יופי. אם אתם רוצים לראות מתכונים נוספים עם פיסטוק, כנסו לראות את רשימת הפוסטים של חבריי הבלוגרים כאן: http://www.manteka.co.il/items/1202.html

בעוגיות האלה השתמשתי בחמאת עיזים שנותנת טעם שונה קצת, אך אינה משתלטת על העוגייה. הוספתי לה סילאן, והשילוב יצא מעניין במיוחד.

לאלה מכם שאוהבים חמאת עיזים, זוהי וריאציה מעניינת לקינוח קל שאתם יכולים להכין בבית. אלה מכם שאינם חובבי חמאת עיזים, או שעדיין לא ניסו אותה, יכולים להכין את העוגיות האלה פשוט כי שילוב הטעמים אולי מסקרן אתכם. טוב, גם כי הן טעימות, ובעלות טעם מאוד מיוחד.

עוגיות חמאת עיזים עם פיסטוק וסילאן

עוגיות חמאת עיזים עם פיסטוק וסילאן


כמות: כ-25 עוגיות בקוטר של 1.5-2 ס"מ

100 גרם חמאת עיזים
45 גרם סוכר חום כהה
1/2-3/4 כפית גרידת תפוז (לא חובה)
1 כוס קמח
קורט מלח
60 גרם פיסטוק חלבי, קצוץ גס

סילאן, לפי הטעם
20 פיסטוקים שלמים/חתוכים לרבעים, לקישוט


פיסטוקים גרוסים
1.מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר חום. מוסיפים גרידת תפוז.

* גרידת התפוז בעיני מאוד מומלצת לעוגייה הזאת. אם אינכם אוהבים אותה, אפשר להשמיט אותה לגמרי, אך שימו לב שטעם חמאת העיזים יהיה טיפה יותר מורגש. אם אתם כן רוצים להוסיף אותה, אתם יכולים להוסיף חצי כפית, או אפילו יותר, אך שימו לב שטעם חמאת העיזים יטושטש, מפני שגרידת התפוז מאוד ארומטית.

גרידת תפוז ארומטית

2.מוסיפים קמח, מלח, ופיסטוק קצוץ, ומערבלים עד לאיחוד התערובת. להיזהר מערבול יתר.
3.יוצרים כדורים בקוטר של 1.5-2 ס"מ, ומשטחים אותם טיפה. מניחים במקרר, או בפריזר, עד שיתקררו ויתייצבו.

*ככל שהעוגיות קפואות יותר, הן ישמרו יותר על הצורה, וייתכן כי יהיו בתנור מעט יותר זמן.

4.מחממים תנור ל-160 מעלות.
5. מוציאים את הכדורים מהקירור/ההקפאה, ומניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-15 דקות, עד שהן יציבות וזהובות מלמטה. חשוב לבדוק כמה דקות לפני, על מנת שלא יתייבשו.
6.מצננים.
7.טובלים כל עוגייה בסילאן, ומפזרים פיסטוקים לקישוט.

ולסיכום:
*מערבלים במיקסר חמאה וסוכר. מוסיפים גרידת תפוז.
*מוסיפים קמח, מלח, ופיסטוקים. מערבלים.
*יוצרים כדורים ומכניסים לקירור.
*מחממים תנור ל-160 מעלות.
*אופים כרבע שעה. מצננים.
*טובלים בסילאן. מקשטים בפיסטוקים.


הידעת?

מדוע קוראים לפיסטוק "פיסטוק חלבי"? זהו רמז למוצאו של הפיסטוק בחאלב, שבסוריה.

תודה שקראתם. מקווה שנהניתם!