יום שני, 3 ביוני 2013

מוס שוקולד לבן עם פירות יער+הצעת הגשה

לפני זמן מה עלה לי בראש הרעיון של להכין עוגת גבינה עם תותים מסוכרים, שתהיה קפואה, וגם תזכה להגשה קצת יוצאת דופן. הכנתי אותה, והיא הייתה טעימה, וגם יפה, אבל משהו עדיין לא הסתדר לי.

רוב עוגות הגבינה אינן עוברות טוב הקפאה (למרות שזה מה שאנחנו מקבלים הרבה פעמים בבתי הקפה), והמרקם שלהן, וגם הטעם, נפגעים.

ולכן, מאז שהכנתי אותה לראשונה, חשבתי כיצד אוכל לשמור על צורת ההגשה המיוחדת הזאת, אבל בשילוב של מתכון ללא גבינה.

נדרש משהו קרמי, מתוק, וצבעוני. הקרמי היה השמנת המתוקה, המתוק היה השוקולד הלבן, והצבעוני (בכל זאת, פרחים)- היו פירות יער.

אז מה גרם לי לחשוב דווקא על פירות יער? פרוייקט הבלוגרים של מנטקה, שמדי חודש מפעיל את גלגלי היצירתיות שלי. תוכלו לקרוא על הפרוייקט ועל מתכונים נוספים עם פירות יער כאן:

http://www.manteka.co.il/items/1118.html


פירות יער

בעד: את הקינוח הזה מאוד מאוד קל להכין. והבונוס? העוגה הזאת כל כך מרשימה, שאתם יכולים להביא אותה כמתנה, או להניח אותה במרכז השולחן בזמן הארוחה. כך, עד שתסיימו לאכול את העיקרית, היא תהיה בדיוק במרקם הנכון, ומוכנה לאכילה.

נגד: אין.

אז נכון, אני לא אובייקטיבית. אבל אתם מוזמנים להכין ולראות שאני צודקת ;)

מוס שוקולד לבן עם פירות יער בגרסת זר פרחים

מוס שוקולד לבן עם פירות יער


כמות: תלויה בגודל ובנפח תבנית הסיליקון שיש לכם

150 גרם שוקולד לבן (במטבעות, או שבור לחתיכות קטנות)
250 מ"ל (סה"כ) שמנת מתוקה להקצפה 32%  (130 מ"ל לגנאש, ו- 120 מ"ל נוספים, לקצפת)
כ-200 גרם פירות יער (פטל אדום/פטל שחור/פרי יער אחר, או שילוב) לקישוט
ובנוסף, לפחות כ-200 גרם נוספים לתערובת. לפי הטעם.

כלים:
תבנית סיליקון עם שקעים של חצאי עיגול/פרחים/צורות אחרות
שיפודים מעץ

הכנה מראש:
1.שמים בקערה שוקולד לבן ו-130 מ"ל שמנת מתוקה. מכניסים למיקרו ומפעילים לכ-15 שניות.
מוציאים, מערבבים, ומכניסים למיקרו שוב לכ-15 שניות. מוציאים, מערבבים. במידה והשוקולד כבר כמעט נמס, נותנים לו לנוח מספר שניות, מערבבים שוב, ומניחים לו להתקרר. אם עדיין יש הרבה חתיכות שוקולד בפנים, נותנים לו עוד כמה שניות במיקרו ומוציאים. חשוב לא לחמם במיקרו בבת אחת, אלא בפולסים קצרים, אחרת השוקולד יישרף (ושוקלד לבן נשרף מהר מאוד).

מקררים, ומכניסים עטוף בניילון נצמד, למקרר. מקררים לפחות 5 שעות, או למשך הלילה.

2.מקציפים את יתרת השמנת המתוקה (120 מ"ל) במיקסר למשך דקה-דקה וחצי, במהירות בינונית-גבוהה, עד שמתקבל קצף יציב, אך לא קשה מדי. להיזהר לא להקציף יותר מדי, אחרת זה עלול להתפרק ולהפוך למרקם של שמנת נוזלית.

קצף יציב, אך עדיין לא קשה

3.מוציאים את הגנאש (תערובת השוקולד והשמנת), מהמקרר. מקפלים בעדינות את הקצף לתוך קערת השוקולד הלבן, בעזרת לקקן.
4.מעבירים את התערובת למיקסר ומקציפים כ -12-15 שניות, במהירות בינונית-גבוהה, עד לקבלת קצף יציב.
מכניסים למקרר.

5.אם אתם רוצים להוסיף פירות יער לתוך התערובת, קחו חלק מפירות היער שהכנתם, קצצו אותם גס, והוסיפו לתערובת השמנת המתוקה והשוקולד הלבן. (פירות היער השלמים מתאימים הרבה יותר לעיטור, אך מבחינת הטעם, עדיף לקצוץ אותם, על מנת שלא תקבלו "גושי" פירות יער קפואים בתוך המוס אחר כך.)

תערובת שוקולד לבן עם פירות יער

אם אתם רוצים רק לקשט עם פירות יער, אז מלאו תבנית סיליקון עם התערובת שהכנתם, וקשטו מעל בפירות יער שלמים.
שימו לב שאתם שמים את פירות היער בתבנית, בצד שיהיה כלפי מעלה. כלומר, בחצאי עיגול לדוגמא, הצד השטוח יהיה למעלה ועליו יש לשים את פירות היער.

לא כתבתי כאן את הכמויות המדוייקות של פירות היער, מכיוון שזה תלוי באיזו אופציה אתם בוחרים ובטעם שלכם.
ניתן רק לקשט עם פירות יער, או רק להכניס אותם לתערובת, ניתן לשלב בין שניהם, ולהוסיף כמויות לפי הטעם.
מה שלא תבחרו-ייצא טעים!

יחד עם זאת, שימו לב, שכמות גדולה מדי של פירות יער בתערובת (כזאת שצובעת את כל התערובת בצבע סגול) תשפיע כמובן על הטעם, וגם תדלל מאוד את התערובת שלכם. היא עדיין תקפא, אבל יהיה לה מרקם אחר, וייקח לה יותר זמן לקפוא.


מוס שוקולד לבן עם פירות יער נכנס לפריזר

6.הכניסו את הקינוח לפריזר. יידרש לו מספר שעות עד שייקפא לגמרי.

לאחר שהקינוח קפא, מוציאים אותו מהפריזר, מניחים לו להפשיר כמה דקות בחוץ (לא להפשיר לגמרי, אלא רק שיהיה נח לחלץ אותו מהתבנית).
מחלצים מהתבנית על ידי לחיצה על קצה המוס הקפוא עם הבוהן, ודחיפה עדינה.


מוס שוקולד לבן יוצא מהפריזר (אני השתמשתי בתבנית aebleskiver)

ניתן להגיש כמו שהם-על צלחת, או לשפד את חצאי הכדור בעזרת שיפודי עץ, ולשים בתוך כד/קנקן.

מוציאים בסמוך להגשה, ואוכלים כמה דקות לאחר שיצא מהפריזר.

ניתן להקפיא עד שבוע.

זר פרחי פירות יער בתוך קנקן



ולסיכום:
*הכנה מראש:ממיסים במיקרו בפולסים קצרים שוקולד לבן וחלק מהשמנת המתוקה.מצננים.מכניסים למקרר.

*מקציפים את השמנת שנותרה לקצף יחסית יציב.
*מקפלים את הקצף לתוך גנאש השוקולד הלבן.
*מקציפים את גנאש השוקולד הלבן עם קצף השמנת.
*מוסיפים פירות יער קצוצים.
*מכניסים לתבנית סיליקון.מקשטים בפירות יער.
*מקפיאים.
*מוציאים.מפשירים כמה דקות.
*משפדים.


כלים:
קערת פירות יער: פוקס הום
תבנית williams sonoma: aebleskiver


תודה שקראתם. מקווה שנהניתם!